Стана ясно какви са причините betfair толкова дълго време да не получава лиценз за България!

След извънреден брифинг на Спецпрокуратурата и МВР днес, стана ясно че именно престъпна група, ръководена от Васил Божков, по-известен като Черепа, включваща редица подкупи в  ( Държавната комисия по хазарта (ДКХ), стои зад възпрепятстването betfair и редица други компании за спортни залози , да получат лиценз на територията на страната. Интересното е, че   обвинения са повдигнати срещу общо пет души, участвали в престъпната схема,  от които Божков и още трима не са в страната. Оказва се, че петият обвинен е бивш служител на Държавната комисия по хазарта, който е участвал в престъпната група, и е обвинен по още две съвместни престъпления с Божков. По първоначални данни, изнесени от Прокуратурата, става дума за бивш директор на Държавната комисия по хазарта  – Огнемир Митев.

Към този момент са събрани и редица свидетелски показания, които доказват, че Божков всекидневно е предлагал подкуп в размер на 10 хил. лева, на длъжностното лице от Комисията по хазарта, което да внася предложения за отнемане на лицензи на конкурентни фирми. Иззети са ½ от имуществото на Божков, 400 хиляди лева от една от игралните му зали, както и  множество картини, които по думите на говорителя на главния прокурор  – Сийка Милева, имат белезите на културни ценности.

Според Министърът на вътрешните работи  – Младен Маринов, това е най-мащабната операция, която някога е провеждана на територията на страната.  По случая са сезирани още Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и  НАП, които допълнително ще инспектират  имуществата и финансовите схеми на Божков.

*Припомняме, че в края на месец февруари 2019 г. , по неясни причини betfair спря да приема спортни залози от България, а на официалния сайт се появяваше следното съобщение:

 „УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, КЪМ ДАДЕНИЯ МОМЕНТ ФУНКЦИЯТА ЗА ПРАВЕНЕ НА ЗАЛОЗИ Е ВРЕМЕННО ДЕАКТИВИРАНА. ГЕНЕРАЛНИЯТ ДОСТЪП ДО САЙТА ОСТАВА НЕПРОМЕНЕН – ВСЕ ОЩЕ МОЖЕШ ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ ВСИЧКИ ДЕЙСТВИЯ ОТ РАЗДЕЛ “МОЯТА СМЕТКА”.

ето-защо-бетфеър-няма-лиценз

Изтъкната причина от ДКХ за спирането на сайта  била,  че петгодишният лиценз на компанията изтича през февруари 2019 и, че не са внесени навреме необходимите документи в комисията, за да бъде възстановен лиценза. Направена справка обаче, показва че фирмата е внесла документите в  Държавната комисия по хазарта,  в необходимия срок.  Трябвало е те да бъдат разгледани на заседание на Комисията на 01.10.2018г., но решението тогава е отложено, а причините неясни. Оттогава са се провели 9 заседания на Комисията, на които още не е взето решение. На протокола на последното заседание от 18.02 е публикувано решение за промяна обстоятелствата, вписани в издадения лиценз за организиране онлайн на хазартни игри. Компанията обаче продължава да няма активен лиценз.

Ако нямате регистрация в efbet.com, направете си сега и вземете 100% до 200лв. начален бонус с отлични условия за превъртане
ВЗЕМИ БОНУС СЕГА 👉 http://bit.ly/200lv_bonus_komarbg 
начален-бонус-ефбет-200-лева

Друг добър вариант е да имате регистрация в Winbet, където има 200% бонус до 100лв. също с добри условия за превъртане
ВЗЕМИ БОНУС СЕГА👉http://bit.ly/200bgnBONUSwinbetSport 
уинбет-начален-бонус

Третият избор за взимане на добър начален бонус е с регистрация в Palmsbet, където има 100% бонус до 200лв., с малко по-трудни правила за превъртане
ВЗЕМИ БОНУС СЕГА 👉 http://bit.ly/110lvBonusPalmsbet_fbcomm
палмсбет-начален-бонус-200лв