Бизнес решенията понякога се вземат и под влиянието на известна доза емоция. В немалко случаи тя е лош съветник, но пък в други просто дава нужния кураж да се вслушаш в интуицията си. Каква е връзката на собствениците на ефбет с ЦСКА 1948 и как решиха да станат генерален спонсор на клуба? Вижте!

Откога семейството, познато като Цеките, подкрепя ЦСКА

Най-големият онлайн букмейкър у нас efbet е собственост на братята Цветомир Найденов и Боян Найденов. Двамата са известни още като Цеките, прякор, „наследен“ от баща им Стефан Найденов – Цеката. Стефан Найденов всъщност е основателят на първата хазартна компания у нас Еврофутбол, създадена през 1993 година.

Интересът към спорта в семейство Найденови обаче датира от много по-рано. Братята Цветомир и Боян Найденови са завършили спортно училище, а сред най-ярките им спомени от баща им е това как той старателно водел тетрадки със статистики за футболните резултати, в които можели да се направят справки за мачовете с години назад. И макар Стефан Найденов да се е интересувал от футбола като цяло, един отбор е бил любим за цялото семейство: ЦСКА.

Цветомир Найденов споделя: „Цялото ми семейство е от ЦСКА: баща ми, брат ми, братовчедите ни, жена ми, нейният баща…“. Собственикът на ефбет си спомня, че е започнал да ходи на мачове на армейците от 12 годишен и не е спрял да се вълнува от отбора до днес. Любимият му футболист пък си остава Емил Костадинов.

Защо собствениците на ефбет инвестират в клуб, оставен с много дългове

Имайки предвид любовта на Цеките към ЦСКА, не е изненадващо, че двамата не са безразлични към съдбата на отбора през последните няколко години. През 2016, когато става ясно, че клубът има над 14 милиона лева неплатени задължения към НАП и още дългове към кредитори, именно Цветомир Найденов внася оздравителен план. Целта е да се стабилизира финансовата ситуация и клубът да не изпадне от А група. Заложено е постепенно изплащане на дълговете в рамките на 30 години с внасяне на гаранционно плащане за определен брой вноски. Планът обаче така и не е приет, а Министерството на младежта и спорта едностранно прекратява договора за стадион Българска армия, което прави плана неприложим.

След обявяването на ЦСКА в несъстоятелност, Боян и Цветомир Найденови са част и от създаденото от фенове дружество, което сформира клуба ЦСКА 1948. В началото ефбет не поема финансови ангажименти, за да няма спекулации за собствеността на отбора. Само няколко месеца са нужни обаче на братята, за да решат, че този млад мотивиран отбор, играещ с хъс и желание, заслужава доверието им. Efbet става генерален спонсор на ЦСКА 1948 през януари 2017 година. От тогава до днес най-големият онлайн букмейкър у нас финансира тима. Резултатите не закъсняват. Само за три години отборът излезе от аматьорските групи, после премина през трета лига и в момента е класиран на второ място във втора лига с реални шансове следващия сезон да играе в елитната efbet Лига.

Отборът е един от петте най-харесвани у нас и осигурява на бранда ефбет качествена популяризация. Цветомир и Боян Найденови няма как да не са доволни от инвестицията си. Още повече, че с този спонсорски договор те самите имат своя ценен принос за това червената идея да продължава да вдъхновява запалянковците.

ТОП БУКМЕЙКЪРИ 2023
Welcome Bonus
ТОП КАЗИНА 2023

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
Winbet
ТОП ПРОГНОЗИ