Как променя българският футбол сътрудничеството с най-големия роден букмейкър? Какви са клубовете, които финансира ефбет и няма ли конфликт на интереси? Вижте малко повече по темата.

Какви футболни лиги спонсорират собствениците на ефбет

От години насам efbet е най-големият спонсор на футбол у нас. Собствениците на компанията Цветомир Найденов и Боян Найденов – Цеките всяка година отделят процент от приходите на компанията за финансиране на различни отбори. Обикновено стойността на договорите не става публично известна, но е ясен общият годишен бюджет, който ефбет отделя за различни спонсорства на спортовете у нас. Общата сума е 25 милиона лева.

Сред клубовете, които братя Найденови подкрепят финансово, има представители на всички нива на родния футбол. Компанията има дългосрочни договори с половината тимове от първа лига: Лудогорец (Разград), Локомотив (Пловдив), Берое (Стара Загора), Дунав (Русе), Арда (Кърджали), Витоша (Бистрица).

Efbet е сред топ спонсорите и в следващите нива на родния шампионат. Във Втора лига онлайн платформата за залози осигурява финансиране на ЦСКА1948, Монтана, Локомотив (София), Нефтохимик (Бургас) и други. В четирите регионални подразделения на Трета лига също има многобройни отбори, които ползват подкрепата на компанията на Цеките. Интересно е, че наред с всички тези спонсорства брандът оказва съдействие дори и на тимове от най-ниските аматьорски дивизии на родния футбол – местните отбори от Четвърта лига. „Не е имало отбор, който да дойде при нас, и да не му окажем подкрепа под някаква форма“ – споделя Цветомир Найденов.

От лятото на 2019 г. компанията сключи договор с БФС, с който се превърна в генерален спонсор и на цялостното първенство. Познатата преди като А група или като Първа професионална футболна лига се нарича вече efbet лига. Финансирането се разпределя от БФС към всички клубове.

Към всички тези активности efbet добавя и спонсорства на по-малко популярни спортове като футзал, мини футбол, женски футбол и др.

Какви са причините за тези сътрудничества на Цеките

Братята Боян и Цветомир Найденови са убедени, че именно това е правилната политика, която трябва да следва всеки оператор, предлагащ спортни залози. За да е популярна дадена марка и да се ползва с доверие, тя трябва да се рекламира пред точната целева група, каквито за бетинг компаниите са именно феновете на най-популярната игра.

Но мотивацията на Цеките да провеждат толкова мащабна спонсорска дейност не се изчерпва само до рекламата. Ако беше така, едва ли малки аматьорски тимове без никакъв шанс за ефирно време и с ограничен брой фенове, както и тимове по футбол в зала биха представлявали интерес за Братя Найденови. Собствениците на efbet обаче са фенове на спорта от малки (самите те са спортни възпитаници) и смятат, че, за да е качествен той, трябва в него да се инвестира на всички нива. Само така може да се откриват нови таланти и да се върнат запалянковците по стадионите.

А дали няма конфликт на интереси? Няма как да има такъв, при положение, че ефбет е частна компания, която подкрепя не просто един и два отбора, а цялото първенство. За всяка бетинг компания е важно срещите да предизвикват интереса на феновете и резултатът от тях да не е предизвестен заради огромна разлика в класите на тимовете. Ето защо Боян и Цветомир Найденови работят за това да се повиши общото качеството на играта, за да има повече оспорвани двубои и да се предизвика по-голямо любопитство у запалянковците към дербитата на всички нива и във всички лиги.

 

Ако нямате регистрация в efbet.com, направете си сега и вземете 100% до 200лв. начален бонус с отлични условия за превъртане
ВЗЕМИ БОНУС СЕГА 👉 http://bit.ly/200lv_bonus_komarbg 
начален-бонус-ефбет-200-лева

ТОП БУКМЕЙКЪРИ 2023
Welcome Bonus
ТОП КАЗИНА 2023

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
Winbet
ТОП ПРОГНОЗИ