В началото на изминалата 2020-та година, Efbet стартира успешно експанзията си на пазара за спортни и казино залози в Сърбия. От скоро българският букмейкър е спонсор на сръбския ФК “Вождовац”.

Преди седмица, проджект мениджърът на efbet за сръбския пазар, Драган Калушевич, сподели в пост в популярна социална медия, радостната новина:

📢 “Стартираме нова и вълнуваща колаборация с нашите приятели от ФК “Вождовац”. Напред Дракони!”

efbet vojdovaz-komarbet.com
👉Кратка история на ФК Вождовац

⚽ През далечната 1912 година, под името „ФК Душановац“, се заражда футболен отбор с президент и треньор Данило Стоянович. Клубът носи името на предградието на Белград, където е създаден. В началото в отбора са играли основно студенти от икономическата гимназия. След края на Първа световна война нивото на играта в клуба се подобрява значително.

⚽ През 1929 г. е преименуван на „Вождовачки СК“(Вождовацки спортен клуб).

⚽ През 1973 г. друг местен клуб, „Слобода“ (Белград), създаден през 1953г., е расформирован. Градските власти решават да предпишат земята на „Вождовачки СК“, който след това променя името си на „ФК Вождовац“. Първият голям успех идва в „Купата на Белградската футболна асоциация“ през 1975 година. В следващите 30 години играе в нисшите дивизии.

⚽ През сезон 2003/2004, Вождовац печели Сръбската лига на Белград без загуба. На следващия сезон играе в Сръбска суперлига.

⚽ През сезон 2005/2006 Драконите печелят 3-то място в шампионат на Сърбия и Черна гора.

📢 Друг интересен факт, свързан със сръбския тим Вождовац, е уникалното местоположение на стадиона им. Той е построен буквално върху търговски център- Stadium Shopping Center. Определено този стадион влиза в списъка с най-интересни и забележителни стадиони в света:

stadion shopping senter-komarbet.com

Миналото лято efbet се разви и на румънския пазар и подкрепи със спонсорство и румънския отбор Ута Арад.

efbet uta arad-komarbet.com

УТА Арад е петкратен шампион на Румъния, a от този сезон 2020 се завърна и в местната Лига 1. Старши треньор на тима е Ласло Балинт, а в състава е бившият защитник на Ботев (Пловдив) и Септември (София) Александру Бенга.

➦ Виж нашето детайлно ревю за първия лицензиран български букмейкър Efbet ТУК.

Начало » Efbet стана спонсор на сръбския ФК “Вождовац”

ТОП БУКМЕЙКЪРИ 2023
Welcome Bonus
ТОП КАЗИНА 2023

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
Winbet
ТОП ПРОГНОЗИ