За платформата

 • Основан: 2007
 • Страна: Израел
 • Езици: Мултиезична
 • Лиценз: Кипър
 • Сайт: etoro.com
 • Общи въпроси: Чат на Живо 24/7
 • Телефон: +44-866-350-0881

Плюсове

 • 0% комисионни
 • Нисък лимит на търгуване от 50$
 • Достъп до над 2000 акции
 • Над 17 борси за търгуване

Минуси

 • Няма български език
1.ЗА ETORO

EToro е един от най-нашумелите в момента CFD брокери и онлайн платформи за социална търговия по цял свят. От всички онлайн, ТВ и офлайн рекламни кампании на eToro, почти няма човек, който да не е чул за тях!

👉 CFD(Contract for Difference) – Договор за разлика или т.нар ДЗР

👉 ETFs(Exchange-traded Funds) – Взаимно търгувани фондове

eToro nachalna stranitsa-komarbet.com

Компанията е създадена през 2007г. в Тел Авив,Израел. Към момента активните й клиенти надхвърлят 15 милиона и са от 200 държави по цял свят, включително и България.

Благодарение на платформата, Вие имате възможност да инвестирате в акции с 0% комисионни, да търгувате с ДЗР върху акции, криптовалути, ETFs, индекси, стоки и суровини и какво ли не. Разбира се, всеки от продуктите има своите специфики и потенциал за печалба. Да не забравяме и степента на риска, която е индивидуална за всеки отделен случай и почти винаги непредвидима.

По-надолу в текста ще намерите подробна  информация за всяка от посочените опции за инвестиране с eToro.

Договорите за разлика (CFDs, ДЗР) са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на значителни средства, в резултат на ливъридж. 

Ливъридж е опция в тъгуването, която не Ви задължава да разполагате със 100% от средствата, за да финансирате покупката или продажбата на даден финансов инструмент.

📈 Общ преглед на eToro 📈:

✅ Регулация – oт FCA, CySEC и ASIC

✅ Демо сметка – достъпна, след безплатна регистрация

✅ Валута на сметката – USD

✅ Минимален депозит – 200$

✅ Възможност за търгуване на акции, ДЗР върху акции, криптовалути, ETFs, индекси, стоки и суровини

✅ Ливъридж – 1:30

✅ Минимален спред EUR/USD – 1 пип

✅ Социална търговия – Да

✅ Липса на превод на български език на платформата. Налични популярни езици – английски, руски, испански и много други.

✅ Денонощно обслужване на клиенти чрез лайв чат

eToro targuvane-komarbet.com

За начинаещите eToro предлага безплатна регистрация и безплатна демо сметка със 100 000$, с която да разучат по-смело рисковете и методите на инвестирането.

За да стартирате реалната си инвестиционна сметка и да започнете да търгувате, трябва да я заредите, като депозирате минимум от 200$.

Финално държим да отбележим и законовата позиция  на eToro:

 • EToro Ltd.(в Европа) е регулирана компания от Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) за дейността си като брокер на територията на ЕС. Комапнията спазва напълно изискванията на Директивата за пазарите на финансови инструменти MiFID.
 • EToro Ltd.(в Европа) е регулирана компания от Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) за дейността си като брокер на територията на ЕС. Комапнията спазва напълно изискванията на Директивата за пазарите на финансови инструменти MiFID.
2. КАК ДА СЪЗДАДЕМ АКАУНТ

Създаването на акаунт в онлайн платформата на eToro е изключително бързо и лесно. 

Как да се регистрирам?

1️⃣ Влизате на следния уеб адрес – https://www.etoro.com/ 

2️⃣ Кликнете на зеления бутон Join Now, в горния десен ъгъл на началната страница.

3️⃣ Имате три възможности за влизане в системата – да създадете изцяло нов профил, да влезете с Facebook профила си или чрез Google акаунт.

eToro registratsia-komarbet.com

Известно неудобство е липсата на опция за превод на български, но може да изберете сред популярни езици като английски, руски, испански и др.

След това попълвате личните си данни, потребителско име, с което ще се появите в платформата, имейл, парола и телефонен номер. Като последна стъпка трябва да се съгласите с общите условия на eToro.

В следващата стъпка за първи път ще бъдете отведени директно към собствения Ви инвеститорски акаунт. След коректно попълнен профил, от Вас се иска да отговорите на няколко прости въпроса относно предишен опит в търговията и актуалното Ви финансово състояние.

В ляво от главното меню е разположено Вашето портфолио, където може да следите пазарите или да копирате успешни инвеститори.

Ето как изглежда самата платформа:

platforma za targuvane vsichki pazari-komarbet.com

След създаване на личен акаунт, препоръчваме да:

✅ Направите проверка на самоличността: Верифицирайте самоличността си веднага след като създадете нов акаунт. Копие от лична карта би било напълно достатъчно за целта. След потвърждение от страна на екипа на eToro, няма да има ограничения за депозиране или теглене по Вашата сметка.

✅ Стартирайте с Демо сметка: Дайте начало на инвестициите си с виртуални пари в демо сметката, която се активира веднага след успешна регистрация. По този начин спокойно ще разучите платформата и предлаганите от нея продукти, без риск от загуба на реални средства.

✅  Депозирайте средства: След като сте натрупали самочувствие и увереност в инвеститорските си способности, направете първия си депозит в eToro! В следващата точка ще видите всички възможности за депозити и тегления на суми от Вашата сметка.

3. ДЕПОЗИТИ И ТЕГЛЕНИЯ В ETORO

Платформата предлага разнообразие от методи за депозиране и теглене на средства:

eToro depozit nachini 1-komarbet.com
depozit nachini 2-komarbet.com
depozit nachini 3-komarbet.com

Сметката в eToro се поддържа само в щатски долари(USD). 

Препоръчваме, ако има възможност, да зареждате американски долари директно в сметката си. По този начин ще избегнете излишни такси за превалутиране.

Можете да изтеглите пари, като наредите плащането към  Вашата кредитна или дебитна карта, PayPal сметка или банкова сметка:

teglene nachini-komarbet.com

Спрямо начина на теглене,транзакциите отнемат от 1 до 3, в някои случай до 8, работни дни. Важно е сте запознати и с таксата за всяко теглене, която е на стойност $5.

eToro teglene izgled-komarbet.com

И тук ще напомним, че минималната сума, която може да изтеглите е $50.

4. ТАКСИ НА ETORO

eToro привлича много играчи с ниските такси за инвестиране в акции, криптовалути и ETFs(в случаите, в които не се използваме ливъридж).

При инвестиции без ДЗР в тези активи, от средствата Ви не се удържат допълнителни такси. От друга страна, самите активи се купуват и държат от платформата от ваше име.

Реалната такса, която се заплаща допълнително при търгуване, е в т.нар. Спред (Spread). Стойността на таксата се изразява в разликата между покупната и продажната цена на търгувания актив. Тези две позиции ще срещнете като  BUY/SELL (Bid/Ask).

Ето какви са таксите за някои популярни активи:

eToro taksi-komarbet.com

Освен таксите при посредничество, платформата има и някои  общи:

💲 При всяко теглене(минималната сума е $50) – $5 такса.

💲 0,025% от тотал сумата в сметката Ви е таксата за превалутиране, ако сте депозирали валута различна от щатски долари(USD)

💲 Такса за бездействие(липса на активност в акаунта Ви за 12 месеца) – 10 долара. 

В подобни случаи, препоръчително е да теглим парите от сметката си, ако сме наясно,че в близката година няма да използваме платформата за инвестиране.

Можете да намерите информация за всички такси ТУК.

5. КОПИРАЙ УСПЕШНИ ТРЕЙДЪРИ

Огромен бонус на платформата eToro е усъвършенстваното копиране на успешни трейдъри. Тази дейност е срещана още под името социална търговия.

От главната лента с менюта на началната страница, кликнете на Trading, след което на CopyTrader.

Oпцията Copy People е сигурен и безопасен начин да стартирате с инвестициите и да затвърдите познанията си в сферата на фондовия пазар. Копирайки прогнозите на успешно доказали се и опитни инвеститори, Вие ще получавате т.нар пасивен доход:

Този силно предпочитан метод Ви дава шанс да се запознаете отблизо с инструментите, с които те инвестират и търгуват. Ако Ви се стори успешна стратегията им, само няколко клика Ви делят от репликация на инвеститорския портфейл на ПРО акционера.

Платформата на eToro предлага избор сред мотивирани и амбициозни инвеститори от цял свят. Решението на кого да се спрете, може да бъде водено единствено и само от Вашите приоритетни критерии – например потенциалната доходност, рискове, държава е и т.н.

Освен това, имате право да разгледате стратегии с различна продължителност – дългосрочни, или такива, предвидени с продължителност от само няколко месеца.

След като се спрете на избрания профил, моментално ще достъпите до статистики, графики и детайлно описание на продукта, който ще бъде търгуван. След като се запознаете с цялата тази информация, ред е на репликирането на портфейла на избрания инвеститор.

Колкото и лесно и обещаващо да звучи всичко до момента, винаги имайте на ум, че в този бизнес всичко се мени всяка секунда. Дори най-добрите и доказали се инвеститори не могат да дадат гаранция за печалба при търгуване с даден актив.

Именно това води до извода, че инвестициите трябва да са на разумна стойност и една евентуална загуба няма да бъде фатална за Вас.

6. АКЦИИ

EToro радва клиентите си с един от най-разнообразните фондови пазари в нишата.  Тук Ви очакват акции на някои от най-познатите и успешни брандове в световен мащаб!

Онлайн платформата на компанията предлага повече от 700 акции на NYSE и над 350 на NASDAQ, както и европейски и азиатски акции на още 15 пазара.

👉 NYSE(New York Stock Exchange) – Нюйоркска Фондова борса.

👉 NASDAQ(National Association of Securities Dealers Automated Quotations) е електронна борса, на която инвеститорите могат да купуват и продават акции в автоматична компютърна мрежа.

Как да купя акция с eToro?

Платформата на еТоро е сравнително опростена и user-friendly. Aко вече имате успешна регистрирация и сте заредили средства по инвеститорската си сметка, търгуването може да започне!

eToro investirane v aktsii -komarbet.com

В търсачката може да въведете името на избрана от Вас акция и да Ви покаже само нея като резултат. Също може да разгледате различни предложения, филтрирани по браншове или пазари.

След като сте се спрели на определен актив, кликайки на бутона  „trade“ следва да изберете сумата и условията, при които ще инвестирате.

Имате възможността да закупите само части от акции, не е задължително да се съобразявате със стойността за 1 единица.

След като извършите покупката, можете да следите потфолиото си и неговото развитие.

Инвестирайки директно в актив, без ливъридж, позволява на еТоро да купува самите акции и да ги съхранява във Вашия акаунт.

Разбира се, може да търгувате и с ДЗР (CFD) върху акции. Също така и да използвате ливъридж опцията, което спомага за много по-висока експозиция на пазара срещу малка първоначална сума. Например, ще инвестирате 300 долара в акции, чиято реална стойоност е 700 долара.

Водещи акции в класацията по търгуване в eToro са: Apple, Google, Amazon, Tesla или Facebook.

7.КРИПТОВАЛУТИ

Напоследък криптовалутите набират все по-голяма популярност и значимост. Впечатляващ е гигантският скок в ръста на стойността на 1 BItcoin към момента 04/2021г. – 62 332$.

eToro investirane v kriptovaluti-komarbet.com

Стойността на криптовалутите е изключително променлива и несигурна, затова инвестициите в такива активи трябва да са стабилно премерени.

Ежедневно, за всяка изминала минута, се наблюдават изменения в графиките за покачване или спад в стойността на дадена криптовалута…дори до 20%.

С платформата на eToro можете да инвестирате в редица популярни и търсени криптовалути. 

Важна и не особено приятна характеристика на този тип търговия на активи, е нерегулираната й същност. Всичко това определя и липсата на механизъм за защита на инвеститорите.

Изключение правят т.нар. къси позиции, осъществени чрез CFD. EToro е лицензиран брокер на търговия с CFD и е регулиран от CySec (на територията на ЕС) и британския FCA.

Популярни и предпочитани криптовалути, предложиени за търгуване от eToro: Bitcoin, Bitcoin Cash, Etherum, Litecoin и други.

8.СТОКИ И СУРОВИНИ

Търговията със стоки и суровини е традиционна практика от много години насам. Всяка от търгуваните стоки стои на пазара със своя собствена стойност. Именно тази стойност зависи от редица фактори.

eToro investirane v stoki i surovini-komarbet.com

EToro Ви дава възможността да търгувате със CFD върху различни стоки с ливъридж. Така потенциалната доходност може да бъде надградена многократно, но в същия момент са възможни и загуби.

При инвестиране в стоки и суровини, Вие реално се сдобивате с дял акции от самия актив.

Най-търгуваните стоки на eToro: злато, сребро, природен газ и нефт.

9. ФОРЕКС

Най-големият инвестиционен пазар в света към момента е пазарът на Forex. Ежедневно сделките там достигат, та и надминават, 6 трилиона долара.

eToro investirane valuti-komarbet.com

Както знаете, валутният курс ежесекундно се променя, като това превръща инвестициите в този актив изключително рискови.

В търгуването с Forex, подобно на други инвестиционни платформи, eToro използва ливъридж. Например, ако инвестираме в съотношение 1:100, ще купим 100 долара с 1 долар.

В тези случаи всяко налично колебание в обменния курс, по-скоро би било в наша полза.

10. ETFs

Борсово търгуван фонд (Exchange-traded Fund) е колекция от подбрани разнообразни активи, които се търгуват на фондова борса, по примера на инвестициите в акции.

eToro ETFs investirane-komarbet.com

ETF-те могат да  се разглеждат като взаимен фонд. След закупуване на актива(фонда), Вие моментално се превръщате в акционер на няколко компании едновременно.

И при този актив съществува възможността да купувате ETF-и чрез CFD, като чрез ливъридж може да достигнете до стабилна печалба.

Най-популярните тургувани ETFs: SPY, VXXB, PTO, HMMJ, QQQ.

Начало » eToro

ТОП БУКМЕЙКЪРИ 2023
Welcome Bonus
ТОП КАЗИНА 2023

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

ТОП ПРОГНОЗИ