Скандалът със закона “Магнитски” набира все повече скорост и сред потенциално засегнатите компании се среща името на efbet. 

Нека припомним същността на този закон, приет в САЩ през 2016 г. Той носи името на Сергей Магнитски, руски адвокат, който се замесва в разкриване на големи корупционни схеми. След като успява да докаже с факти подозренията си, бива убит по неизяснени обстоятелства в руския следствен арест. 

След този фатален край за Сергей, „Магнитски” налага финансови и визови санкции върху отговорните за смъртта на юриста. На по-късен етап американските конгресмени гласуват и приемат решение, което разширява обхвата на закона, като се позволява санкциониране на нарушители по цял свят.

Братя Найденови, от Ефбет Партнърс ООД, категорично заявиха, че нямат поводи за притеснения. В тяхното публично изявление споделят следното: 

“Държим да подчертаем, че ние сме прекратили всякакви отношения със засегнатите от закона “Магнитски” лица. От март 2020 г. не сме съдружници, акционери, управители и членове на управителни органи.”

bratya Naydenovi-komarbet.com

Тъй като букмейкърът до скоро се свързваше с името на бизнесмена Васил Божков, безброй слухове и интриги се създадоха за отрицателно кратко време. Братя Найденови изказват неудовлетворението си от факта, че са включени в разширения списък на Министерството на финансите или с техни думи становището им звучи така:

“Включването ни в този списък е тревожен сигнал за върховенството на закона в страната и дава много опасна обратна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и действията срещу корупцията и беззаконието, могат да се обърнат във вреда на хората, които са предприели тези действия. 

Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация – това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България”

Цялото съдържание на официалното становище на собствениците на Ефбет, вижте тук:

efbet magnitski-komarbet.com

Прочети ТУК нашето детайлно ревю за първия български лицензиран букмейкър – Efbet.

Home » Новини » Законът “Магнитски” и efbet – какво да очакваме?

ТОП БУКМЕЙКЪРИ 2021
ТОП КАЗИНА 2021
ТОП ПРОГНОЗИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ