Къде е пресечната точка между спорта и бизнеса? Всъщност, спортът е и бизнес, а шефовете на най-голямата онлайн компания за спортни залози у нас знаят това отлично. И тъй като топ качеството на продукта е ключово за всеки бизнес, Цветомир и Боян Найденови непрестанно полагат усилия в насоката „развитие на българския спорт“.

Каква е връзката на Цеките с Националната спортна академия

Братята Цветомир Найденов и Боян Найденов, известни още като Цеките, имат дългогодишно сътрудничество с НСА. Двамата традиционно подкрепят младите таланти. Найденови спонсорират дългосрочно или правят еднократни дарения на редица спортисти, които се обучават в Академията. Те подкрепят обещаващи атлети както по време на следването им, така и по-късно – в техния професионален път.
Защо го правят? Всъщност, причините за това, че Цеките финансират развитието на обещаващи младежи, са както рационални, така и емоционални. От една страна, като притежатели на най-големия сайт за спортни залози, за Цветомир и Боян Найденови е важно да има качествен спорт у нас. Защото колкото по-високо е нивото на различните дисциплини, толкова повече се повишава зрителският интерес, а това пряко рефлектира и върху интереса на феновете към предлаганите от efbet услуги.

Сериозна доза от мотивацията за подобни спонсорства обаче е и лична. Шефовете на ефбет са бивши спортисти. И двамата са завършили спортно училище като състезатели по кану-каяк, а Боян Найденов е получил висшето си образование именно в НСА. През 2012 г. той защитава там дисертация за степен „доктор“ към катедра Спортен мениджмънт.

Цветомир Найденов и Боян Найденов продължават да подпомагат спорта

Собствениците на ефбет са не само финансови благодетели на млади таланти от НСА, но и най-големият частен спонсор на българския спорт като цяло. Годишния бюджет, който компанията отделя за финансиране на различни отбори и състезатели, е 25 милиона лева.

Ефбет подпомага над 150 отбори и федерации:

  • Футбол. През 2019 г. компанията подписа договор с БФС, с който тя става генерален спонсор на родното футболно първенство, а първата професионална лига на България се нарича efbet Лига. Финансирането се разпределя от Българския футболен съюз между клубовете. Наред с това водещият у нас букмейкърски бранд има отделни дългосрочни договори с десетки тимове в цялата страна. Ефбет подава ръка на отбори от всички нива на първенството: Лудогорец, Локомотив (Пловдив), Локомотив (София), Верея, Арда, ЦСКА 1948, Монтана, Нефтохимик, Миньор… списъкът е дълъг. И най-интересното е, че в него фигурират и многобройни аматьорски отбори. „Чрез популярните български клубове ние рекламираме марката и услугите си. На малките отбори обаче помагаме, просто защото така смятаме, че е правилно. От любов към спорта“ – споделя Цветомир Найденов.
  • Баскетбол. Ефбет е генерален спонсор на Националната федерация по баскетбол, както и на няколко женски и мъжки отбора;
  • Волейбол. И тук хазартният бранд спонсорира федерацията плюс 5 тима;
  • Бокс. От 2018 г. насам efbet работи и с Българската федерация по бокс, чийто най-мащабен турнир се нарича именно Национална боксова ефбет лига;

Индивидуални спортове. Компанията на Цеките подкрепя атлети от още редица направления и дисциплини.
Братя Найденови разкриват, че през 2020 г. предстоят нови сътрудничества. Преговорите за много от тях вече са в ход.

 

Ако нямате регистрация в efbet.com, направете си сега и вземете 100% до 200лв. начален бонус с отлични условия за превъртане
ВЗЕМИ БОНУС СЕГА 👉 http://bit.ly/200lv_bonus_komarbg 
начален-бонус-ефбет-200-лева

Друг добър вариант е да имате регистрация в Winbet, където има 200% бонус до 100лв. също с добри условия за превъртане
ВЗЕМИ БОНУС СЕГА👉http://bit.ly/200bgnBONUSwinbetSport 
уинбет-начален-бонус

Третият избор за взимане на добър начален бонус е с регистрация в Palmsbet, където има 100% бонус до 200лв., с малко по-трудни правила за превъртане
ВЗЕМИ БОНУС СЕГА 👉 http://bit.ly/110lvBonusPalmsbet_fbcomm
палмсбет-начален-бонус-200лв