Съдържанието е публикувано преди 16.05.24г., преди обнародване на промените в ЗХ.

Главната цел на всеки играч, който залага на спортни събития, е да реализира максимално по-голяма нетна печалба. Именно тогава възниква въпросът Какво означават термините ROI & YIELD?

ROI & YIELD-komarbet.com

За всички нови, а и вече навлезли в сферата играчи, залагащи онлайн, препоръчваме да се запознаят с термини като ROI & YIELD.

Какво представлява ROI и как се изчислява?

📈 ROI(Return of Investment)

Преводът на български е Възвръщаемост на Инвестицията и се измерва в проценти. Спрямо натрупаните спечелени суми в акаунта ни, можем да си направим извод какъв процент е нашата нетна печалба от инвестицията, която сме направили.

Формулата за изчисление е следната:

 Печалба от Инвестицията/ Начална инвестицията * 100

*инвестиция – стойност на сумата, с която разполагаме към момента на залога

Пример:

Залагате 1 на мача Барселона – Реал Мадрид, при коефициент 2.20 и инвестиция 100лв.

Ако залогът е печеливш, Вие ще спечелите 120лв и тотал сумата в игралната сметка ще бъде 220 лв. Изчисляваме по следния начин:

120/100 *100 = 120% ROI

ROI може да се изчислява както на определен времеви период, така и  на брой залози. Препоръчително е ако сте запален постоянен играч, да следите развитието и успеваемостта си в хазартните забавления. По този начин ще правите по-разумни и премерени залози, с ограничен шанс за загуба.

Също така, играчите, които следят статистиките на типстъри в различна категория спортове, се ориентират главно по стойността на техния ROI. 

Със сигурност можем да заключим, че Възвръщаемостта на инвестицията е главен и определящ фактор за успешни залози.

Какво представлява YIELD и как се изчислява?

📈YIELD 

Следващият задължителен фактор в измерване на успеваемостта и стратегическите Ви умения в залозите, е чрез инструмента YIELD. Общото разбиране за значението на този термин е, че показва реално процентът успех на база общ брой залози (за определен период).

Формулата за изчисление е следната:

 Печалба от Инвестицията/сума на залозите * 100%

Пример:

За период от 3 месеца, сте заложили 10 пъти краен победител на мачове от Шампионска лига, с депозит всеки път по 50лв. В този случай общата сума на залозите става 500лв. Нетната печалба от тези 10 залога е 150лв. Изчисляваме по следния начин:

150/500*100%=30% YIELD

В някои случаи YIELD  дава по-точни и реалистични стойности на възвръщаемостта на инвестицията, спрямо сумата на направените залози за определен период.

Колкото повече залагате, толкова по-ясно ще се открои Вашето ниво на успеваемост и факторите ROI&YIELD  ще добият акуратна стойност.

Запознай се с нашите детайлни ревюта на доказали се букмейкъри, предлагащи атрактивни бонуси и ПРОМО игри, ТУК.

Начало » Какво означават термините ROI & YIELD?
ТОП КАЗИНА 2024

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
ТОП ПРОГНОЗИ